Pant, pengestøtte og problematiske svensker

Nå er det én måned siden vi tok mot til oss og avduket 448C-prosjektet vårt. Ettersom vi er de vi er – Swedish Match – er det litt skummelt å slå et slag for miljøet, i frykt for å kun bli tatt for å være den kyniske tobakksindustrien. 448C handler om plast og det handler om at vi ønsker å ta et ansvar, og heldigvis har tilbakemeldingene vært helt supre.

Vårt første testprosjekt ut var å teste ut pant. Det gjorde vi i den mobile butikken utenfor Oslo S. Flere medier dekket åpningen, og nyheten ble deretter plukket opp av en rekke andre medier, særlig i Sverige. Det som har vært så utrolig kult er at vi i etterkant er blitt kontaktet av haugevis med aktører som har lyst til å samarbeide. Festivaler, skoler og foreninger vil ha samarbeid, venner, kolleger og gamle kjente gratulerer, mens flere av de flinkeste miljømenneskene i Norge har likt og delt i sosiale medier. Fantatsisk!


Enda bedre; vi har faktisk fått en bestilling også. Fem kilo tomme snusbokser. Dette gleder vi oss veldig til å følge, ettersom gjenbruk er ett av våre hovedspor, og kanskje den største utfordringen for oss. Tidsfristen var kort, og innsamlet beholdning ikke nok. Derfor måtte vi stunte litt for å få tak i litt ekstra snusboksplast. Løsningen var å kjøre opp 448C-tønna vår til BI å håpe at BI-studentene kunne hjelpe oss å nå målet. Og det synes BI-ledelsen var så bra at de ville ha løsningen permanent.


Hva snusboksene skal brukes til? Det er enn så lenge en hemmelighet…


Vi runder av dagen med én mulighet og én utfordring som har dukket opp siden sist.

Vi har hatt besøk av et selskap som vil hjelpe oss å søke om midler til 448C-prosjektet vårt. Esacon, som selskapet het, mente det var litt tidlig i prosessen ennå, men vi ble enige om å sees nærmere sommeren. At vi kan få støtte på veien hadde vært helt supert.

Utfordringen er en gjeng problematiske svensker, eller svenske snusbokser. For den ensfargede snusfaunaen har ikke sett helt slik ut når vi har gått gjennom de pantede boksene. Og i jakten på hva vi skal gjøre med alle de tomme 448C-snusboksene har vi nå fått en ny utfordring; hva skal vi gjøre med alle de svenske snusboksene som kommer i alle mulige farger. Noen som har forslag?

0
Feed