Live and direct!

Ideen til 448C startet egentlig som to store utfordringer. Vi hadde fått en farge i fanget, og så oss lei av å bli nevnt som verstingen hver eneste vår når lokale oppryddingsgrupper ble intervjuet av lokalpressen. Så vi slo sammen to av våre aller største utfordringer og gjorde dem om til en mulighet, og bestemte oss for å gi miljøbevissthet en farge!

Så, hvem er vi. Vi er Swedish Match. Vi lager snus. Vi selger dem i en boks. Boksen er laget av 100 prosent PP-plast. Det er bra. For PP-plasten er resirkulerbar. Vi ønsker å slå et slag for miljøet, ved å bruke denne ensfargede plasten til noe fornuftig. Men utfordringen vår er at veien dit er et relativt ulent terreng uten særlig hjelp å få. Så vi må tråkke opp vår egen sti. Og den turen har vi bestemt oss for å dele med resten av verden.


Kanskje blir løsningen pant på snusbokser, kanskje blir det en helt annen. Og kanskje klarer vi målet om en boks av 100 prosent resirkulert materiale. Kanskje ikke. Kanskje får vi et helt annet mål. Men vi har allerede lært at dette er noe folk etterspør og noe som engasjerer. Og det suget etter tiltak og engasjement får man ikke ved å finpusse strategier på kontoret, men å sette små tiltak ut i verden og se om de virker. Forhåpentligvis blir vi klokere på veien.

I vårt 448C-konsept har vi kokt alle tankene våre ned til tre ulike spor.


  • Pantemuligheter i dagens pantesystem. Altså om vi kan få til å putte snusbokser inn i en Tomra-maskin.
  • Gjenbruk av plasten. I form av ny boks, til andre materialer, eller om tomme snusbokser kan brukes til noe uten å måtte omsmeltes.
  • Så skylder vi også oss selv – og samfunnet – å se på om det finnes andre måter å tilby snus på, som er bedre for miljøet enn i dagens plastboks.
Vi ønsker å finne ut mest mulig, engasjere flest mulig – både publikum og bedrifter – og engasjere best mulig, slik at vi klarer å gjøre en forskjell. Vi har også et mål om å kunne gi noe tilbake til samfunnet, og ønsker å hekte oss på Oslo som miljøhovedstad for å kunne bidra med vår del til samfunnet.

Så; følg oss gjerne, utfordr oss gjerne og del oss gjerne med alle du kjenner. Og vil du bidra eller har forslag til folk som bør bidra, gi en lyd.
0
Feed